Slide background

Gestoomde kabeljauw met Sambal Terasi by Han, macadamia en witte currysaus

Voor 4 personen

Ingrediënten
4 moten kabeljauw van 70 gram
100 gram quinoa
1 liter kokosmelk
50 gram sereh
25 gram gember
80 gram laos
20 gram suiker
1 rode peper
25 ml Thaise vissaus
3 citroenblaadjes
5 eetlepels crème fraîche
¼ citroen, geraspt en geperst
2 koriander stengels, fijngesneden
½ cantaloupe meloen 1 stronkje witlof
½ paarse wortel
¼ rode ui
¼ lente-ui
¼ rode paprika
¼ groene paprika
40 gram macadamia
40 gram Sambal Terasi by Han
12 rode tomberry’s

Benodigdheden
Stoomoven
Zeef
Mandoline

Recept
Breng een halve liter water aan de kook en voeg vervolgens een snufje zout en de quinoa toe. Gaar de quinoa gedurende 10 minuten op laag vuur, giet af en dek af met folie. Laat de kokosmelk, sereh, gember, laos, suiker en rode peper gedurende 1 uur tegen de kook aan trekken en zeef deze vervolgens. Voeg de Thaise vissaus en citroenblatadjes toe en zeef opnieuw na 10 min. Breng de quinoa op smaak met de crème fraîche, citroen rasp, citroensap, korianderstengels, peper en zout. Boor 12 bolletjes (‘pomme parisienne’) uit de Cantaloupe-meloen. Snij de witlofpuntjes in mooie driehoekjes en de paarse wortel in dunne plakjes met de mandoline. Snij de rode ui, lente-ui, rode paprika en groene paprika brunoise. Hak voor de vistopping de macadamia in dezelfde grote, meng met 20 gram sambal en 4 eetlepels van de brunoise. Haal de kabeljauw uit de koeling, stoom op 100 graden gedurende 5 à 6 minuten, lak af met de overgebleven sambal en breng op smaak met peper en zout. Opmaak Leg de kabeljauw op de quinoa, met hier bovenop de vistopping en paarse wortel. Dresseer de witte curry hier omheen met de meloen, witlof en tomberry’s.

Allergenen
Vis, melk en noten